TV3: Ansipi sõnul loob rahaskandaal pinnast uue erakonna tekkeks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Tallinna lennujaamas.
Peaminister Andrus Ansip Tallinna lennujaamas. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip peab võimalikuks, et Reformierakonna ümber puhkenud rahaskandaali ajastus pole juhuslik.

«Ma ei tahaks hakata spekuleerima, aga kui vaadata seda praegust olukorda natuke laiemalt ja kaugemalt, siis teatud niisugused poliittehnoloogilised alged paistavad silma küll juba, et luuakse pinnast uue erakonna tekkeks,» vahendasid «Seitsmesed uudised» peaministri sõnu.

Ka haridusminister Jaak Aaviksoo avaldas arvamust, et ühiskonnas on jõude, kes tahavad poliitilisel areenil senisest rohkem teha ja võimulolijate kriitika baasilt on kõikides riikides varemgi pildile tuldud, pakkudes uut, puhtamat ja õilsamat poliitikat.

«Seitsmeste uudiste» väitel leitakse Reformierakonna siseringis, et rahaskandaali taga on Allar Jõks, kuid kaamera ees jäi peaminister Ansip sel teemal diplomaatiliseks.

«Ei ole praegu selge, missugune on Allar Jõksi roll kogu selles Silver Meikari loos ja seetõttu ei kipuks ma küll teda lahterdama poliitika ajajaks või õigus- või eetikaeksperdiks,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles