Repliik: mees kübarast

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Pm

Nagu mustkunstnik tõmbab torukübarast valge kasuka ja punaste nööpsilmadega jänese, niisamuti võttis peaminister Andrus Ansip varrukast uue sotsiaalministri Hanno Pevkuri. See, kui sarnased on oma tausta poolest viimaseid hetki ametis olev Maret Maripuu ja uuest nädalast postile asuv Hanno Pevkur, on isegi koomiline.

Kerge see koht loomulikult pole: suvel hakkab kehtima uus töölepinguseadus, nii et see tuleb reaalselt toimima saada.

Samas on kärpekavast esimesed haiguspäevad enese kukile saanud tööandjad tigedad nagu herilased, kuid ilma nendeta tööelus midagi muuta on võimatu. Ühtlasi näitasid Maripuu-aegsed kriisid sotsiaalministeeriumi kui organisatsiooni ülimat nõrka taset - ka sellega peab uus minister midagi ette võtma. Kui mitte muu pärast, siis vähemalt enese säästmise huvides. Seda nimekirja võiks jätkata veelgi.

Pole küll põhjust arvata, et Pevkur oleks Maripuust nõrgem minister (seda rekordit ongi vist raske purustada). Kuid kas ka oluliselt tugevam? Paraku pole ka sellele oletusele veel hetkel mingit tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles