Kärbiti ka erariides politseinike hüvitist

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Riigieelarve kärpijad otsustasid muuhulgas kokku hoida erariides ringi käivatele politseinikele makstava hüvitise pealt.


Politseinikud peavad oma tööülesannete täitmiseks kandma vormiriietust, välja arvatud kriminaalpolitseinikud, rääkis Postimees.ee'le politseiameti pressiesindaja Anne Osvet.

«Töö iseärasuse tõttu ei ole kriminaalpolitseinikel võimalik ülesandeid täita vormiriietuses ja seetõttu on seadusega antud võimalus neile politseiametnikele kompenseerida n-ö oma riiete kandmine tööülesannete täitmiseks.»

See summa on praegu keskmiselt 1 500 krooni aastas ning kokku oli tänavu nendeks hüvitisteks mõeldud veidi rohkem kui 1,3 miljonit krooni.

Lisaeelarvega kärbiti seda summat aga 232 280 krooni.

Siseministeeriumi pressiesindaja Kristina Leeri sõnul tähendab see, et erariides politseinikule makstakse sel aastal paarisaja krooni võrra vähem hüvitist.

Kuna hüvitist makstakse välja üks kord aastas, siis kasutatakse tema väitel alanenud määra vaid sel aastal ja ühekordselt.

«Valikud olid erinevad, meie jaoks oli oluline, et me ei peaks vähendama inimeste teenindamiseks vajaminevaid vahendeid nagu näiteks mootorikütuse kasutamist. Seepärast langes valik vormiriietuse kompensatsiooni kärpimisele.»

Kui politseiametnik kannab vormiriietust, siis ta hüvitist ei saa, sest vormiriietuse eest ei pea ta ise midagi tasuma.

Riigikogu võttis täna 61 poolthäälega vastu valitsuse usaldushääletusega seotud kaheksa miljardi krooni suuruse negatiivse lisaeelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles