Tony Blair peab astuma taas uurijate ette

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti endine valitsusjuht Tony Blair
Briti endine valitsusjuht Tony Blair Foto: SCANPIX

Briti endine peaminister Tony Blair annab järgmisel nädalal ajakirjanduseetikat uuriva komisjoni ees tunnistusi.

1997-2007 Briti peaministrina töötanud Blairilt soovivad uurijad teada, millised sidemed olid tema valitsusel Rupert Murdochile kuuluva meediaimpeeriumi News Corporationiga, mida kahtlustatakse ulatuslikus nuhkimisskandaalis. Blair peaks andma selgitusi juba esmaspäeval, vahendas uudisteagentuur AFP.

Politseil on käsil juurdlus ajakirjanike ja erainvestorite üle, keda kahtlustatakse sihikule võetud inimeste telefonide pealtkuulamises. Juurdluse käigus on kinni peetud ligi poolsada kahtlusalust.

Ka sundis juhtum Murdochit sulgema mullu juulis tabloidi News of the World, kui selgus, et ajalehe palgatud eradetektiiv häkkis kadunuks jäänud ja hiljem mõrvatuna leitud 13-aastase tüdruku telefoni.

Seejuures on 59-aastane Blair Murdochiga lähedastes suhetes, kuna on meediaärimehe lapse ristiisa. Murdochile kuuluv Briti suurima tiraažiga ajaleht The Sun toetas Blairi aga kolmedel valimistel.

Lisaks Blairile annab järgmisel nädalal tunnistusi ka praegune kultuuri-, meedia- ja spordiminister Jeremy Hunt, kes peaks uurijate ette astuma teisipäeval.

Uurijad kahtlustavad Hunti ja kultuuriministeeriumi töötajaid News Corporationile info lekitamises, mis puudutas viimase pakkumist suurendada satelliittelevisioonis BSkyB oma osalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles