Purustatud kondimass ohustab koera elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Loomaarst soovitab lemmikloomapidajatel olla koertele purustatud kondimassi andmisega ettevaatlikud, kuna selle söömine võib osutuda loomale eluohtlikuks.

«Ei purustatud kondimass ega kont ole koera toit, aga loom võib neid süüa, kui tervis kannatab ja probleeme ei teki,» ütles loomaarst Lea Hioväin Meie Maale.

Tema sõnul ummistab kondimassi söömine looma soolestiku, see omakorda põhjustab koerale kohutavat valu.

Veterinaari praktikas ei ole harvad juhud, kus koera elu kalli soolestikuoperatsiooniga päästa ei õnnestu ning loom kondimassi söömise tagajärjel hinge heidab.

«Mitte kuigi palju aega tagasi toodi kliinikusse koer, kelle soolestik oli umbselt kondimassi täis. Röntgen näitas kondimassi maost kuni pärasooleni,» tõi ta näite ja lisas, et seda looma päästa ei õnnestunud.

Toore kondi söömisest hullemaks osutub Hioväina sõnul keedetud kondiga maiustamine, sest erinevalt toores kondist, keedetud seedekanalis ei lagune.

Saaremaal toodab purustatud koerakonte Saaremaa lihatööstus, kust juhatuse liige Kristjan Leedo andis teada, et purustatud kondimassi on lubatud toota ja kui sellele on nõudlus, siis seda ka müüakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles