Afganistani parlament kiitis heaks julgeolekuleppe USA-ga

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid lõõgastuvad enne Kandahari provintsis Zahri rajoonis ees ootavat ühisoperatsiooni afgaani sõduritega.
Ameerika Ühendriikide sõdurid lõõgastuvad enne Kandahari provintsis Zahri rajoonis ees ootavat ühisoperatsiooni afgaani sõduritega. Foto: SCANPIX

Afganistani parlament kiitis täna heaks Kabuli ja Washingtoni strateegilise leppe, mis võimaldab Ühendriikide kohalolekut Afganistanis veel vähemalt kümme aastat pärast vägede lahkumist 2014. aastal.

«Tegime seda afganistani rahva huvides,» ütles Kabulist valitud rahvaesindaja Daoud Kalakani. Kohal oli 180 saadikut ja vaid neli hääletas leppe vastu, lisas ta.

Kokkulepe, mille USA president Barack Obama ja Afganistani riigipea Hamid Karzai 2. mail allkirjastasid, määratleb Ühendriikide pikaajalise rolli Afganistanis, käsitledes ka abi ja nõustajate tegevust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles