Küttis: IT-lahendustele üleminekut pidurdab tarkvara nappus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Küttis
Kalle Küttis Foto: Liis Treimann

Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Kalle Küttis ütles, et peab Gustav Adolfi gümnaasiumi kava tahvelarvuteid õppetöös rakendada heaks ideeks, ent see saab tulemuse anda vaid emakeelse õppevara tekkides.

Küttis märkis, et iPadidele on tõepoolest tuhandeid haridusvaldkonna rakendusi, kuid enamik neist inglis keeles.

«Me ei peaks rääkima lihtsalt «raua» ostmisest koolidesse vaid sellest, et seadmete sisse on vaja rakendused luua. Olemasolevad rakendused on kohandamata meie õppekavadele. See on hädavariant, millele ei saa ehitada üles kogu süsteemi,» leidis ta.

Küttise sõnul on Eestis mitmeid koole, mille algastmetes juba tahvelarvuteid rakendatakse. «Ma pigem praegu leian seda, et peaks keskenduma interaktiivsele eestikeelsele õppevarale ja see, kas see saab olema siis iPadil või mõnel muul platvormil, on juba koolisisene küsimus.»

Asekantsleri sõnul pole ministeeriumil plaanis otseselt tahvelarvutite ostu rahastada, vaid seda teeb projektipõhiselt Tiigrihüppe sihtasutus. «Igal juhul riik tahaks panustada küll, kui on mõistlik projekt,»
ütles Küttis. Sihtasutuse väitel pole aga Gustav Adolfi gümnaasium neile iPadide ostmise taotlust esitanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles