LG esitab uue puutetundliku ekraaniga Apple'ile väljakutse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG uus viietolline ekraan.
LG uus viietolline ekraan. Foto: news.cnet.com.

LG uus 1920x1080 resolutsiooniga viietolline puutetundlik ekraan tuleb turule veel selle aasta jooksul, olles 440ppi pikslitihedusega üle iPhone 4 ja iPhone 4Si pakutavast 330ppi pikslitihedusest.

LG ametliku teate kohaselt ei ole uuel kõrgresolutsiooniga ekraanil võimalik palja silmaga piksleid eraldada, kirjutab CNET.

«Uus ekraan on ehitatud AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) tehnoloogia abil, mis pakub kasutajale laiemaid vaatenurki, rikkamat värvipaletti ja kiiremat puutetundlikkust,» lisas LG.

Apple ei ole veel avalikustanud oma järgmise iPhone'i ekraani andmeid. Teades, et LG valmistab Retina ekraane Apple'ile eksklusiivlitsentsi alusel, annab see alust uskuda samalaadsete omadustega ekraani kasutamisest iPhone 5 puhul. See aga esitab Apple'ile väljakutse telefoni muude tehniliste omaduste, eriti aku kestvuse parandamiseks, kuna vanem 330ppi ekraan tarbib kindlasti uuest Full HD ekraanist tunduvalt vähem energiat.

1920x1080 resolutsiooni ja 16:9 laiekraanformaadi kombinatsiooni on siiani kasutatud HD telerites ja kuvarites, nüüd hakkab see standard jõudma ka nutitelefonidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles