Brasiilia alustas omamaise aidsiravimi tootmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Brasiilia andis esmaspäeval tervishoiusüsteemile üle esimese partii Efavirenzi nimelist aidsipreparaati, mida Brasiilia ajalehtede kohaselt plaanib tervishoiuministeerium ka tootma hakata.

Efavirenz on üks 17 ravimist, mida tervishoiuministeerium aidsipatsientidele tasuta jaotab ning selle valmistamiseks väljastas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) Brasiilia valitsusele 2007. aastal niinimetatud sundlitsentsi, vahendab Inimene.ee.

Sundlitsents annab loa mitteärilisel eesmärgil valmistada patenteeritud medikamentidest lähtetooteid ja kasutada neid ulatusliku tervisehäda korral.

Tervishoiuministeerium plaanib lisaks toota ka patendivaba Tenofoviri ja Atazanaviri, mille patenti omab farmaatsiakontsern Bristol-Myers.

ÜRO hinnangul oli 2007. aastal Brasiilias nakatunud HIV-ga 710 000 inimest, mis moodustab umbes 0,6 protsenti kõigist 15–49-aastastest täiskasvanutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles