Sutrop: poliitikud peavad ise selgitama poliitikas lubatut ja keelatut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Margit Sutrop.
Professor Margit Sutrop. Foto: Peeter Langovits.

Tartu ülikooli professorid Margit Sutrop ja Jüri Saar arvavad, et Reformierakonna rahaskandaal on tõstatanud taas küsimuse Eesti poliitilisest kultuurist.

Professor Sutrop kinnitab, et ühiskonnas on suhtumine poliitikutesse võrreldes teiste elualadega niigi halb ning ka poliitikud ise suurendavad oma tegudega seda juba kujunenud usaldusväärsuse puudumist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Samas aga ei anna selline emotsioonidesse laskuv kampaania teemal usun-ei usu Sutropi hinnangul meile midagi ning ühiskond võib oma ootusi väljendada, kuid poliitikud peavad ise seisukoha võtma.

Õigusteadlane Jüri Saar ütleb, et temale jäi täiesti arusaamatuks see, miks peaminister Andrus Ansip rääkis telefonide pealtkuulamisest - juhul, kui polnud tegu keelevääratusega.

«Avalikkus kontrollib seda, et täitevvõim ei läheks liiale oma volitustega, aga peaminister - meie täitevvõimu peajuht - pöördub avalikkuse poole ja räägib sellist juttu, et kõiki telefone kuulatakse pealt. See on täiesti arusaamatu minu arvates,» rääkis Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles