Valitsus nörritas lisaeelarvet koostades noorteühendusi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kutsub kohalikke omavalitsusi eelarvetes säilitama rahalisi vahendeid noorsootöö toetamiseks ning tõdes, et lisaeelarve koostamises jäeti mitmed huvigrupid informeerimata.

Eelmisel reedel võttis riigikogu vastu 2009. aasta negatiivse lisaeelarve, millega koos võeti vastu ka olulisi seadusandlikke muudatusi, nentis ENL täna tehtud avalduses.

Noorsootöö seaduse muudatuse kohaselt ei lasu omavalitsustel enam kohustust toetada noorteühinguid ja noorteprjojekte. Taolise sammuga loodetakse säästa umbes 21 miljonit krooni.

«ENL teadvustab täielikult praeguse majandusolukorra tõsidust, aga kärped peavad läbima erinevaid valdkondi solidaarselt. Noorsootöö rahastamine on üle Eesti erinevates omavalitsustes väga erinev. Paljud noorsootöötajad töötavad veel praegugi miinimumpalga eest,» teatas liit.

Noorteühenduste liit kutsub omavalitsusi üles mitte liiga kergekäeliselt kustutama oma eelarvetes noorsootöö korraldamiseks mõeldud ridu. «Ka raskel majanduslikul ajal tasub tänane investeering noortesse end tulevikus mitmekordselt ära,» kinnitab ENL.

ENL avaldab nördimust, et paralleelselt riigi negatiivse lisaeelarve koostamisega muudeti ka paljusid teisi seadusi ilma huvigruppe informeerimata ning nendega konsulteerimata.

«Ka kiirete otsuste tegemisel ei tohiks hüljata demokraatlikule riigile omast kaasamiskultuuri,» rõhutab ENL.

ENL loodab, et taoline juhtum ei muutu reegliks, vaid jääb ajalukku pigem ebameeldiva erandina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles