Briti nuhkimisskandaal üha laieneb

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Coulson.
Andy Coulson. Foto: SCANPIX

Briti peaministri David Cameroni endisele meedianõunikule Andy Coulsonile esitati seoses nuhkimisskandaaliga süüdistus valetunnistuse andmises.

44-aastane Coulson, kes töötas aastatel 2003-2007 Rupert Murdochile kuuluva meediaimpeeriumi News Corporation ajalehe News of the World toimetajana, peeti kinni eile õhtul tema Londonis asuvas kodus, misjärel toimetati ta ülekuulamiseks Šotimaale Glasgowsse, vahendas uudisteagentuur AFP.

Coulsonile, kes pani oma ameti peaministri meediajuhina maha mullu jaanuaris, esitati ka ametlik süüdistus, kuid hiljem ta vabastati ning pole selge, kas tal tuleb astuda ka kohtu ette.  

Politsei ei soovinud juhtunu üksikasju käimasolevale juurdlusele viidates avaldada, kuid Coulsonit kahtlustakse valetunnistuse andmises News of the Worldi ja Šoti parlamendiliikme Tommy Sheridani kohtuasjas 2010. aasta lõpus.

Sheridan, kellele kohus mõistis 2006. aastal News of the Worldilt 200 000 naela suuruse hüvitise valeväidete avalikustamise tõttu, mõisteti 2010. aasta lõpus kohtus kolmeks aastaks vangi valetunnistuse andmises. Sheridan vabastati vanglast pärast seda, kui ta oli ära kandnud rohkem kui aasta talle mõistetud karistusest.  

Sheridani ja Coulsoni juhtum on osa laiemast uurimisest, mis on samuti seotud News of the Worldiga. Politseil on käsil juurdlus ajakirjanike ja erainvestorite üle, keda kahtlustatakse sihikule võetud inimeste telefonide pealtkuulamises. Juurdluse käigus on kinni peetud ligi poolsada kahtlusalust.

Ka sundis juhtum Murdochit sulgema mullu juulis News of the Worldi kõmuleht, kui selgus, et ajalehe palgatud eradetektiiv häkkis kadunuks jäänud ja hiljem mõrvatuna leitud 13-aastase tüdruku telefoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles