Vopak E.O.S. plaanib laieneda

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S.i juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik.

Vedelkütuse terminaloperaator Vopak E.O.S. kavatseb koostada detailplaneeringud, et laiendada oma terminale kuni 760 000 kuupmeetri võrra.

Esiteks kavatseb Vopak ehitada oma praegusele maa-alale Vana-Narva maanteel Maardus kuni 330 000 kuupmeetrit kütust mahutavad mahutid. Lisaks planeeritakse elustada 2001. aastal alustatud nn Lonessa terminaliprojet, mis tähendab täismahus 460 000 kuupmeetri lisandumist.

Vopaki juht Arnout Lugtmeijeri sõnul käib praegu detailplaneeringu koostamine, mille heakskiitmine võib võtta aega üheksa kuud või kaks aastat, olenevalt võimudest. Mahutid võidakse valmis ehitad 18 kuuga. Seega enne paari aastat otsest ehitust käima ei lähe.

Sel põhjusel ei oska firma ka ennustada, mis oleks investeeringu suurueks.

Lugtmeijeri sõnul on kiire kaubakäibe asendumine pikemajalise ladustamise vajadusega globaalse tooraineteturu trend, millega operaatorid peavad konkurentsis püsimiseks kaasas käima ja millest tuleneb vajadus suurema terminali mahuga ladustamisteenuse järele.

Nähes, kuidas Venemaa ja teiste piirkonna sadamate operaatorid investeerivad, tuleb majandusharu arengu huvides Vopakil sama teha, lisas firmajuht. 

Ta märkis, et tuleval aastal, kui Venemaa ühineb WTOga, peab riik kõiki liikmeid võrdselt kohtlema, mis võib omakorda suurendada kaubavooge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles