Maaväe ülemaks saab kolonel Artur Tiganik

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Artur Tiganik.
Kolonel Artur Tiganik. Foto: Stanislav Moshkov

Kaitseminister Urmas Reinsalu nimetas kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrase ettepanekul alates 20. juulist maaväe uueks ülemaks kolonel Artur Tiganiku.

Maaväe senine ülem kolonel Indrek Sirel jätkab teenistust NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse väljaõppeosakonna (J7) ülema ametikohal.

Artur Tiganik (41) on lõpetanud Rjazani Kõrgema Õhudessantvägede Kooli, Balti Kaitsekolledži vanemstaabiohvitseride kursuse ning kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide Sõjakolledžis.

Kolonel Tiganik on teeninud Kalevi Üksik-Jalaväepataljonis alates rühmaülemast kuni pataljoniülemani, Kaitsejõudude Peastaabis staabiohvitserina, Scoutspataljoni ülemana, NATO operatsioonil Afganistanis ISAF-i peakorteris staabiohvitserina ning Kaitseväe Ühendatud
Õppeasutuste ülema asetäitjana.

2006. kuni 2009. aastani teenis kolonel Tiganik 1. jalaväebrigaadi ülemana ning alates 2009. aastast teenib ta Maaväe staabiülemana. Kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt nimetab väeliikide ülemad ametisse kaitseminister kaitseväe juhataja ettepanekul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles