Narva linnapea: küsimus «kas me sellist riiki tahtsimegi» on solvav

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnapea Tarmo Tammiste.
Narva linnapea Tarmo Tammiste. Foto: Raigo Pajula

Tihti kuuldud küsimus «Kas me sellist riiki tahtsimegi?» on meie vanavanemate ja ka meie enda saavutuse suhtes solvav, väitis Narva linnapea Tarmo Tammiste Eesti vabariigi 91. aastapäeval peetud kõnes.


«Meie vanavanemad nägid selle riigi loomisega tõsist vaeva, nagu nägid seda ka need, kes Eesti iseseisvuse taastasid,» ütles Tammiste, vahendab ERR Uudised.

«Nii küsides tõmbame piiri enda ja oma riigi vahele, teeme oma riigist kellegi teise asja. Aga - meie olemegi riik! Ja kui midagi selles riigis pole meie arvates kõige paremini, siis tuleb meil endil seda parandada, teha selle nimel tööd ja näha vaeva,» rõhutas Tammiste.

Eelkõige tuleb tema hinnangul näha vaeva iseendaga ja seda ka siis, kui aeg tundub raske ja mure näib varjutavat rõõmu.

«Kindlamale pinnale jõudmine nõuab meilt mitmete seni turvalisena tundunud lahenduste hülgamist ning julgelt uute proovimist. Kogemused on meie uue eduloo vundament, selle pealisehitus on aga uuendustele avatud meel ja julged otsused,» ütles Tammiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles