Estonian Air tegi Tartus uue rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Graafika:TPM

Tartu lennujaam teenindas mais regulaarlendudel 1873 reisijat. Seejuures püstitas Estonian Air Tartu ja Tallinna lennuliinil 830 reisijaga oma uue rekordi, ent liigseks rahuloluks põhjust pole.


«Ühelt poolt on muidugi tore, et reisijate arv oli meie kõigi aegade rekord sel liinil. Aga teisalt, meie sihid on kõrgemad kui see rekord,» lausus Estonian Airi kommertsjuht Rauno Parras. «Eesmärk on vähemalt tuhat reisijat sel liinil,» lisas ta.

Kampaaniad

Lennureisijate arvu kasvatamiseks on Estonian Air teinud sisemisi muudatusi, et pakkuda Tallinnast võimalikult häid jätkulennu võimalusi. Samuti on firma panustanud Tartu liini turundusse, tehes koostööd näiteks Vanemuise teatri ja Tartu Ülikooliga.

Helsingi ja Tartu vahet lendav Flybe Nordic on seevastu pidanud kogema reisijate arvu vähenemist pärast seda, kui nad tõstsid lennuajad pärastlõunalt hommikupoolikule.

Mais oli Helsingi ja Tartu lendudel 1043 reisijat, seevastu kaks kuud varem, endise graafiku ajal 1230 reisijat.

Kehv aeg

«Hommikul väljub lennuk Helsingist Tartusse 9.20 ning teistest Soome linnadest lendavad reisijad ei jõua sellele lennule,» pakkus Tartu lennujaama juhataja kohusetäitja Johhen Ross välja ühe põhjuse, miks Flybe’i reisijate arv on vähenenud.

Ross lisas kolleegi ütlusele viidates, et mõneti on Tartu lennujaama reisijate arv nagu tekk, mida ühele poole tõmmates jääb teisele vähemaks.

«Sõnum tartlastele ja lõunaeestlastele on: rohkem lennata, et tuleks juurde uusi reisijaid ja jagatav tekk oleks suurem,» märkis Ross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles