Järve ja Rahumäe rongipeatused jäävad alles

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee remont Järve jaamas.
Raudtee remont Järve jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Veidi üle kuu tagasi hakkas Tallinna rongisõitjate seas levima kuulujutt, et tänu Järve ostukeskuse osavale lobitööle pannakse kaks peatust kinni ja nende asemele tehakse otse ostukeskuse kõrvale uus peatus.


«Mul tekkis arvamus, et äriliselt on Järve keskusel oma huvi, et Järve ja Rahumäe peatus kaoks, sest siis on kõik ümbruskonna reisijad sunnitud tulema Järve keskusesse,» rääkis Järve raudteejaama likvideerimise pooldamise küsitluses osalenud kohalik Õhtulehele.

Ta hakkas paaniliselt eri ametkondadesse helistama. Vähe sellest, et jaamade likvideerimist talle kinnitati, talle öeldi ka tähtaeg: mais tuleb otsus. Nüüd kinnitavad ametkonnad nagu ühest suust, et likvideerimisplaani pole kunagi olnudki.

«Rahumäe ja Järve peatus ei kao kuhugi. Uue peatuse lisamise kohta otsust pole, see on pikema aja küsimus,» ütles reisijateveo tellija, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase kinnitusel pole neilgi lammutusplaane kunagi olnud. «Plaan on remontida olemasolevad platvormid seal, kus need on,» rääkis Glase, kelle sõnul on ka Järve keskuse juurde lisajaama rajamine esialgu vaid ideevälgatus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles