Helenius: muru teisel pool aeda ei ole rohelisem

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius leiab, et tema ise ja tema vaateid jagavad inimesed peavad Eestis kogu aeg võitlema populismiga.
Joakim Helenius leiab, et tema ise ja tema vaateid jagavad inimesed peavad Eestis kogu aeg võitlema populismiga. Foto: Peeter Langovits

EBSi Nõukogu valis  Aasta Ärijuhiks2011 ASi Trigon Capital Groupi  Nõukogu esimehe Joakim Heleniuse. Visionäärsus, jõuline hoiak ettevõtluses, mahukad investeeringud Eesti ettevõtlusesse ja aktiivne ühiskondlik positsioon said Heleniuse valikul määravaks.

20 aasta jooksul on Helenius esimene välismaalane, kellele EBSi Aasta Ärijuhi tiitel on omistatud.

EBSi asutaja Madis Habakuke sõnul on Helenius EBSi üliõpilastele suureks eeskujuks. «Ma sooviks, et  EBSi lõpetajate hulgast tuleks veelgi Joakim Heleniuse sarnaseid ettevõtjaid,» kommenteeris tänavust võitjat Habakuk.

Heleniuse sõnul peab hea ärijuht olema usaldusväärne, näitama üles iseseisvat initsiatiivi, omama sügavat arusaama oma vastutusvaldkonnast ning olema võimeline tegema koostööd teiste inimestega. «Viimane punkt on eriti oluline eelis edu saavutamiseks Eestis. Eestlased on on sageli väga head spetsialistid, kuid neil puudub oskus ennast ja oma ideid organisatsiooni sees ning ka välismaailmas «müüa». Need, kes arendavad lisaks muudele ärijuhi omadustele endas ka head müügioskust, on inimesed, kes kõige tõenäolisemalt tippu jõuavad.»

Helenius usub, et Eestis hetkel toimiv majanduspoliitika tagab selle, et tulevikus võiks Eestist teistele riikidele eeskuju saada. «Aga see nõuab, et noored hästi haritud Eesti inimesed, eesotsas EBSi tudengitega, pühendavad ennast Eesti tulevikule. Ärge laske ennast ahvatleda näiliselt rohelisemast murust teisel pool aeda. EBSi tudengid peaksid just Eesti ettevõtetes oma märgi maha panema, aidates ehitada kiiresti kasvavaid firmasid, mis muudavad Eesti Euroopa kõige põnevamaks riigiks, kus töötada,» rääkis Helenius.

1994. aastal Heleniuse poolt asutatud Trigon Capital pakub investoritele ligipääsu arenevate turgude investeerimisvõimalustele läbi otseinvesteeringute kasvavatesse ettevõtetesse, kinnisvarasse, põllumajandusärisse ning kõrge kvaliteediga investeerimisfondidesse ja lepingulistesse mandaatidesse. Trigon Capital haldab tänaseks üle ühe miljardi USA dollari väärtuses klientide varasid, on asutanud nüüdseks börsil noteeritud ettevõtteid ja on koostööpartneriks investoritele üle maailma.

Joakim J. Helenius on sündinud 24. novembril 1957 Helsingis. Ta on õppinud Hiinas, Soomes ja Saksamaal ning lõpetanud Cambridge’i ülikoolis bakalaureuse- ja magistriõpingud majanduses. Aastast 1992 on Helenius Trigon Capital Groupi nõukogu esimees ning Trigon Agri ja Estonian Airi nõukogu esimees. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles