Linn rajab Kristiinesse uue sotsiaalkeskuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla jaamahoones asub eakate sotsiaalkeskus.
Pääsküla jaamahoones asub eakate sotsiaalkeskus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas täna algatada detailplaneeringu, mis näeb ette Kristiine linnaossa Tuisu tänavale neljakorruselise sotsiaalkeskuse hoone ehitamise.


Detailplaneeringu eskiislahendusega kavandatakse Tuisu tn 20 kinnistule Järve sotsiaal-, rehabilitatsiooni- ja ravikeskus lühema nimetusega Kristiine sotsiaalkeskus ning erivajadustega lastele mõeldud Hilariuse koolihoone.

Kinnistu suurus on 6035 ruutmeetrit ning praegu asuvad seal lasteaiahoone ja abihoone, mis lähevad lammutamisele. Uus hoone võib planeeringu järgi olla kuni neljakorruseline, maksimaalse kõrgusega 16 meetrit. Hoonele on planeeritud ka üks maa-alune parkimiskorrus.

Planeeritav maa-ala asub Tuisu tänava, Rahumäe tee, A. H. Tammsaare tee ja Järve tänava vahelises kvartalis ning kuulus varem nõukogude armeele. Selle naabruses paiknevad K-Rautakesko ehitusmaterjalide kauplus, üheksakorruseline Tammsaare Ärikeskus ning parkimismaja. Ühtegi elumaja tulevase sotsiaalkeskuse vahetus naabruses ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles