Eesti Gaas palub presidendil jätta maagaasiseadus välja kuulutamata

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maagaasiga liikuv sõiduauto.
Maagaasiga liikuv sõiduauto. Foto: Peeter Langovits

Eesti Gaas teatas, et pöördus presidendi poole, et viimane jätaks maagaasiseaduse välja kuulutamata.

Riigikogu võttis täna vastu maagaasiseaduse muutmise seaduse, mis sunnib Eesti Gaasi müüma gaasipõhivõrk kahe aasta jooksul. Kui firma seda ei tee, võib konkurentsiamet määrata trahvi, mille suurus on kuni kümnendik ettevõtte käibest.

«Eelnõu autorid ja otseselt huvitatud isikud on avalikkust teadlikult eksitanud väitega, et eelnõud on täiendatud ja enam pole tegemist sundvõõrandamisega. Õiguslikust vaatenurgast on sundvõõrandamisega tegemist sõltumata sellest, kas Eesti Gaasi vara võõrandamiseks viiakse läbi sundvõõrandamise menetlus nagu see oli ette nähtud eelnõu algversioonis või sunnitakse ülisuure trahvi ähvardusel Eesti Gaasi võõrandama maagaasi ülekandevõrk,» kommenteeris Eesti Gaasi juhatuse liige Raul Kotov.

Eesti Gaas viitas oma teates, et eelnõu puudustele on tähelepanu juhtinud riigikontroll, Eesti Välispoliitika Instituut, Teaduste Akadeemia ja õiguskantsler. Riigikogu õigus-ja analüüsiosakond on seisukohal, et seaduse eelnõu on vastuolus põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles