Repliik: Lemmikloom lapsele

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uuspõld
Katrin Uuspõld Foto: Arvet Mägi

Ema lubas pojale, et kui poiss lõpetab II klassi heade tulemustega, siis võetakse perre lemmikloom. Poiss tõi tunnistuse – puha neljad-viied. Ja ema peab sõna – laps saab merisea.

Enne seavõttu uuris ema hoolega nende loomade pidamise kohta, selgitas välja, mida tohib, mida ei tohi selle lemmikuga ette võtta, kust saaks heina ja koorepuru.

Koera ega kassi sellesse peresse ei võeta, sest nende eest hoolitsemist jagub rohkemateks aastateks kui merisea puhul, ka vajavad koer-kass enam aega ja tähelepanu. Paratamatult lapsele lemmiklooma kinkides tuleb vanemal endale aru anda, et tema siiski vastutab.

Jääb vaid loota, et nüüd, suve hakul, ei võeta oma lastele vaid emotsiooni ajel armsaid koera- ja kassipoegi, sest elu on näidanud, et laps võib loomast ruttu tüdineda ja vanemailgi hoolitsemine üle jõu käia – nõnda tababki lemmikuid sügisel kodutu staatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles