Teatenelik püüab kohta esikuuikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. Foto: .

Eesti 4 x 10 km teatesõiduneliku eesmärgiks Libereci MMil on koht esikuuikus. Selle nimel asuvad võistlustulle Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Kaspar Kokk ja Aivar Rehemaa. Kaks esimest sõidavad klassikalises, kaks viimast aga vabastiilis. Nii nagu ikka.


Peatreener Mati Alaveri sõnul on ainukeseks küsimärgiks see, kas esimest vahetust sõidab Veerpalu või Mae. Eile õhtul istus ta meestega maha ning kuulas mõlema arvamust. Täna teeb Alaver otsuse teatavaks.



Ankrumees Rehemaa


Igatahes on kindel see, et teatemeeskonna ankrumeheks saab Rehemaa, kes on tänavusel hooajal parimaid sprindivõimeid näidanud. Ühtlasi pole sel hooajal keegi vabatehnikas Rehemaa parimat tulemust – La Clusaz’ MK-etapi 15. kohta – üle sõita suutnud.



«Uisus on minu kasutegur kindlasti suurem kui klassikas. Jaak istub pundis ju ikka ära,» arutles Rehemaa. Kuidas suhtub mees aga vastutusrikkasse ankrumeherolli? Ka Sapporo MMil oli tal sama positsioon täita. «Mis mul üle jääb. Eks ma pean seda ankrut vedama. Loodan, et põhja ei vea,» sõnas Rehemaa muigamisi.



Kuigi enne teatevõistlust on juunioride maailmameister teinud kaasa juba kolmel võistlusel, ei karda ta, et sooritusvõime langeda võiks. Vastupidi. «Usun, et nii tihe võistlusgraafik teeb mind hoopis tugevamaks. Paljud on siin naljatlenud küll, et olen raudmees, aga usun, et suudan ilusti vastu pidada. Eks suvel ole trenni tehtud ka,» arutles Rehemaa.



Kokka eelistati Kärbile

Kaspar Koka päralt, kes oma koha eest teatemeeskonnas võitles Algo Kärbiga, jääb seega kolmas vahetus. Põhiline on, et ta eespool olijatega suurt vahet sisse ei laseks.



«Meil pole palju variante, keda sõitma panna. Me pole Norra ega Rootsi,» nentis Alaver.


Mis võiksid olla meeskonna eesmärgid? «Peame realistideks jääma. Kuues kuni kaheksas koht oleks õnnestumine,» vastas peatreener.



Eesti teateneliku seni kõrgeim koht on Lahti MMilt, kus saadi seitsmes koht. Teatevõistlus peetakse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles