ERR.ee: fraktsioonid on kuluhüvitiste kärpega nõus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kui riigikogu täna seadustab kuluhüvitiste kärpimise 10-le protsendile riigikogu liikme ametipalgast, ei teki riigikogu kantseleil probleeme saadikutele palgaraha leidmisega.

Ettepaneku kuluhüvitiste kärpimiseks esitas riigikogu esimees Ene Ergma ja fraktsioonid on sellise kärpega nõus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on niisugune praktiline samm, et ega siin muud võimalust ei ole - see on praktiline ja ratsionaalne valik,» kinnitas Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimees Urmas Reinsalu.

«Ega sellepärast töö tegemata jää ja virisemiseks pole põhjust ja tuleb ikka solidaarselt eluga kaasa minna,» ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Toomas Varek.

Sotsiaaldemokraatide arvates ei peaks riigikogu aga ise oma palkadega määramisega tegelema.

«Selle ettepaneku järgmise koosseisu palkade suuruse kohta võiks teha üks avalikkuses tunnustatud inimeste kogu,» rääkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Sotsiaaldemokraatide ettepanek üldist toetamist leidnud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles