Galerii: merejalaväelased alustasid sõjaväetehnika laadimist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liitlasvägede vastuvõtuõppusel BALTOPS osalevad üksused alustasid täna tehnika ja varustuse maha laadimist Ameerika Ühendriikide merejalaväe eelasetuslaevalt John P. Bobo.

Merejalaväelased laadivad kuni esmaspäevani maha kokku 1100 ühikut amfiibsõidukeid, sõjaväemasinaid, tanke ja muud varustust, sealhulgas pioneeri- ja sidetehnikat, teatas kaitseväe peastaap.

Eelasetuslaeva John P. Bobo tehnika ja relvastuse hulgas on 14 Abrams tanki, 175 humvee maastikusõidukit relvastusega, kuus 155-mm haubitsat, amfiib- ja meditsiinisõidukid. Samuti on laeval teisaldatavad satelliit- ja raadiosidevahendid üksuste sidepidamiseks, pioneeritehnika, generaatorid ja remondivahendid. Laeval on kütust kogu kaasas oleva tehnika jaoks ning joogivee tootmise võimekus kuni 50 000 inimese tarbeks.

200 meetri pikkune alus John P. Bobo kuulub USA Merejalaväe Vahemerel paiknevasse eelasetuslaevade eskaadrisse, mis on valmis toimetama varustust ja tehnikat kiirelt kogu maailma pingekolletesse või humanitaarabi vajavatesse riikidesse.

Koos kolme samasse eskaadrisse kuuluva alusega on laev võimeline tagama 17 000 mehelise lahingugrupi tegevust 30 päevase sõjalise konflikti või humanitaarkatastroofi korral maailma eri paigus.

23. juunini kestev BALTOPS on 40. korda USA eestvedamisel Läänemerel korraldatav mereväeõppus, kus osalevad nii liitlas- kui partnerriikide mereväeüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles