Kukk: ettevõtjate ja poliitikute suhtlus pole susserdamine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes
Reformierakonna üldkogu Viljandi lossimägedes Foto: Andres Haabu

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk rõhutas partei üldkogul peetud kõnes, et ettevõtjate ja poliitikute vaheline suhtlemine ei ole susserdamine ega eelistega kauplemine, ning pidas vajalikuks panna lobireeglisd paika.

«Reformierakonna peasekretärina tahan kinnitada: meie poliitika on avalik, samuti on avalikud meie tulud, mingeid anonüümseid annetusi erakonnale ei ole olnud ja ei saa ka olema,» rõhutas Kukk.

Kukk pidas heaks, et taas on käivitunud ühiskondlik debatt erakondade rahastamise üle. «Peame Eestis tõsisemalt tegelema ettevõtjate ja poliitikute vahelise infovahetuse reguleerimisega. Sellega, mis rahvusvahelist terminoloogiat eestindades on saanud nimeks lobitegemine ning mille reeglite paikapanemisega Euroopa Komisjonis oma esimesel ametiajal väga edukalt tegeles Siim Kallas,» ütles Kukk.

«Omal alal kompetentsete inimeste ja Eesti riigikassat maksudega täitvate ettevõtjate suhtlemine ei ole poliitikutega susserdamine või eelistega kauplemine. Oluline on, et ettevõtjate ja poliitikute vaheline infovahetuse saaks seadustatud ehk pandaks paika vastavad lobireeglid,» lausus Kukk.

Reformierakonna peasekretäri sõnul ei ole midagi paha selles, kui ettevõtlikud kodanikud ka ise kaasa räägivad, millised need parimad tingimused võiksid olla. «Olen seisukohal ning olen seda korduvalt ka avalikult öelnud – erakondade rahastamine mitte ainult ei pea olema aus, vaid ka näima aus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles