Reinsalu: laialdane lastetoetuste reform on vältimatu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Peeter Langovits

IRL-i esimehe Urmas Reinsalu sõnul on peretoetuste reform vältimatu ning lisaks lastetoetuste suurendamisele tuleb tegeleda üksikvanemate majandusliku olukorra parandamisega.

«Oleme koalitsioonipartneriga alustanud läbirääkimisi lastetoetuste suurendamiseks. IRL peab igati mõistlikuks, et lapsetoetused oleks seotud laste arvuga ja perekonna majanduslike vajadusega,» ütles Reinsalu.

Lisaks eelmisel nädalal riigikogus vastu võetud vanemapensioni seadusele on Reinsalu sõnul selge, et laialdasem peretoetuste reform on vältimatu. «Peame leidma perede toetusteks täiendavat lisaraha ning analüüsima, kuidas olemasolevaid toetuste süsteeme ümber korraldada nii, et see vähendaks vaesuses elavate laste arvu,» ütles ta.

«IRL-i jaoks on keskseks küsimuseks laste vaesus ja eriti üksikvanemaga peres,» sõnas IRLi esimees.

Statistikaameti andmete kohaselt oli 2009. aastal üksikvanemaga leibkondade vaesusmäär 38 protsenti. «IRL programmiline lähtekoht on üksikvanema elatisfondi loomine, mille kaudu saab toetada üksikvanemaid ning elatisrahade väljanõudmine jääks riigi ülesandeks. IRL soovib seda ideed kindlasti oma koalitsioonipartneriga arutada,» lisas Reinsalu.

Täna rääkis ka Reformierakonna esimees Andrus Ansip erakonna üldkogul kõneldes, et valitsuse üks kõige tähtsamaid ülesandeid lähiajal on viia läbi lastetoetuste reform, millega tahetakse juba aasta pärast abi vajavate laste toetused kahekordistada. Ta sõnas, et partei pakub välja reformi, millega tõstetaks 2013. aasta 1. juulist kõige enam tuge vajavate laste peredele esimese ja teise lapse toetust seniselt 19,18 eurolt lapse kohta 30 eurole lapse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles