Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Côte d'Ivoire’iga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi suursaadik ÜRO juures Margus Kolga sõlmis Côte d’Ivoire’i Vabariigi suursaadikuga ÜRO juures Youssouf Bambaga Eesti ja Côte d’Ivoire’i vahelised diplomaatilised suhted.
Eesti Vabariigi suursaadik ÜRO juures Margus Kolga sõlmis Côte d’Ivoire’i Vabariigi suursaadikuga ÜRO juures Youssouf Bambaga Eesti ja Côte d’Ivoire’i vahelised diplomaatilised suhted. Foto: Välisministeerium.

Reedel, 8. juunil sõlmisid Eesti suursaadik ÜRO juures Margus Kolga ja Côte d'Ivoire’i suursaadik Youssouf Bamba New Yorgis Eesti ja Côte d'Ivoire’i vahelised diplomaatilised suhted.

Diplomaatiliste suhete sõlmimisele järgnenud vestluses rääkisid suursaadikud kahepoolsete suhete arendamise võimalustest. Suursaadik Kolga märkis, et Eesti on huvitatud aukonsuli määramisest Côte d'Ivoire’i. «Kui Côte d´Ivoire soovib nimetada oma aukonsuli Eestisse, oleme valmis sellele igati kaasa aitama,» lisas ta.

Eesti suursaadik Kolga väljendas lootust, et diplomaatiliste suhete sõlmimisega areneb ka kahe riigi vaheline majandus- ja kultuurikoostöö. Kohtumisel kõneldi veel Eesti kogemusest infotehnoloogia valdkonnas ning ÜRO julgeolekunõukogu reformist.

Côte d'Ivoire (Elevandiluurannik) paikneb Lääne-Aafrikas ning piirneb läänest Libeeria ja Guineaga, põhjast Mali ja Burkina Fasoga, idast Ghana ning lõunast Guinea lahega. Riik iseseisvus Prantsusmaa võimu alt 1960. aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles