Kohus mõistis kassipoegade piinajale tingimisi vangistuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev kassipoeg ei ole looga seotud.
Pildil olev kassipoeg ei ole looga seotud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju maakohus tunnistas oma kahte kassipoega julmalt kohelnud 29-aastase Alvar Reisneri süüdi loomade suhtes lubamatu teo toimepanemises julmal viisil ja mõistis talle karistuseks kümnekuuse tingimisi vangistuse, mis asendatakse kuuesaja tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb ära teha ühe aasta ja kuu kuu pikkuse katseaja jooksul.


«Reisner peab katseajal täitma käitumiskontrollnõudeid. Lisakaristusena ei tohi Reisner katseajal tarvitada alkoholi, peab osalema sotsiaalabiprogrammis «Viha juhtimine» ja temalt võetakse viieks aastaks ära mistahes looma pidamise õigus,» teatas Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.



Süüdistuse kohaselt viskas alkoholijoobes Reisner oma neljakuust punast värvi kassipoega korteris korduvalt vastu erinevaid esemeid, seina ja põrandat, tekitades nii kassile erinevaid raskeid vigastusi, millesse loom suri.



Samuti viskas Reisner teist, kolme kuu vanust musta värvi kassipoega korteris vastu erinevaid esemeid ja põrandat, tekitades loomale sellega füüsilist valu.



Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles