Riguldi mõisast saab erivajadustega noorte kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noarootsi vald.
Noarootsi vald. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku anda Riguldi mõisa kinnistu tasuta sihtasutuse Riguldi Kodu kasutusse.

Linnavolikogu otsuse eelnõu järgi antakse Lääne maakonnas Noarootsi vallas Riguldi mõisa 2,93 hektari suurusel kinnistul paiknev mõisahoone, kuur, saun ja kaev otsustuskorras üheksaks aastaks tasuta sihtasutuse Riguldi Kodu kasutusse. Kinnistule rajatakse Maarja Küla moodi toimiv kogukond vaimupuudega inimestele.

SA Riguldi Kodu renoveerib mõisahoone tugikodu keskuseks – esimesele korrusele on kavandatud õpitoad, töökojad, saal ja üldkasutatavad ruumid ning teisele korrusele õpitoad ja personali eluruumid. Ühtlasi ehitatakse kinnistule täiendavalt ühekorruselised peremajad.

Tallinna omandis olev Riguldi mõisa kinnistu on Tondi põhikooli bilansis. Mõisakompleksi õigusjärgne omanik Wolmar Fridrich von Taube loobus esitamast kompleksi tagastamise taotlust tingimusel, et mõis jääb vaimupuudega ja liitpuudega lapsi koolitava Tallinna I eriinternaatkooli (praegune Tallinna Tondi põhikool) kasutusse. Seni on Riguldi mõisa kasutatud erivajadustega õpilaste eluks toimetuleku õppe kohana.

Tondi põhikooli õpilaste vanemate poolt loodud SA Riguldi Kodu eesmärk on luua vilistlastele kodu, kus nad saavad ennast teostada ja täisväärtuslikku elu elada. Ehitustöid finantseeritakse erinevatest fondidest taotlevate toetuste abil ning omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles