WSJ: eestlased on start-up rahvas

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Start-up.
Start-up. Foto: SCANPIX

Täna ilmunud Wall Street Journali nädalakolumnis toodi ära põhjuseid, miks Eesti on Euroopas üks suurimaid idufirmade kasvulavasid.

Peapõhjustena, miks Eestis start-up’ide sektor vohab, toob artikli autor Ben Rooney ära Skype’i eduloo, mis on olnud paljudele uutele tehnoloogiaettevõtetele eeskujuks.

Samuti mainib artikli autor Eesti innovaatilisust e-riigi arendamisel ja juurutamisel ning pikka Nõukogude okupatsiooni, mis õpetas inimestele rasketes oludes nutikaid lahendusi leidma.

Ka on Eesti väiksus start-up’idele eeliseks. Kuna koduturg on väga väike, mõtlevad suurem osa idufirmadest loomisest saati globaalses mastaabis.

Viimase põhjusena, mis Eesti on muutunud start-up’idele viljakaks keskkonnaks, mainib Rooney ära Eesti «kohutavaid» ilmaolusid.

«Nii tehnoloogia arendamiseks, kui ka talvise viietunnilise päevavalgusega elada suutmiseks on vaja olla väga kannatlik inimene,» tsiteeris autor eesti ettevõtjat Tõnis Saagi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles