Lapsevanematele ei meeldi pealinna koolijütside õhtune vahetus

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Lapsevanemaid häirib see, et õhtusesse vahetusse suunatud lastel on vähem võimalusi käia huviringides ja trennides, mis kärbib laste arenguvõimalusi.

Tallinna Haridusameti sõnul selgub uue kooliaasta alguseks see, millistes pealinna koolides hakkab õppetöö toimuma mitmes vahetuses, vahendab Õhtuleht. Õhtuse vahetuse tunnid algavad 11-12 ajal päeval ja lõpevad 15-16 paiku pärastlõunal.

Liisa Pakosta sõnul algavad põhikoolilastele suunatud huviringid 14 paiku päeval ning samuti ei pakuta õhtuse vahetuse lastele sageli pikapäevarühma, mis tähendab, et õhtuses vahetuses käival lapsel on vähem võimalusi enda arendamiseks kui teistel.

Üks Õhtulehega rääkinud nördinud isa kurtis, et tal pole võimalik keset päeva esimese klassi last kooli saata. Teine vanem oli pettunud eelkõige seetõttu, et pani lapse õppekava tõttu teadlikult kodust kaugemale kooli ning kui laps satub õhtusesse vahetusse, siis tekib neil logistilisi probleeme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles