Parlament võttis kevadistungitel vastu 83 õigusakti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu võttis täna lõppenud kevadistungjärgul vastu 83 õigusakti, mida on peaaegu sama palju kui tervel eelmisel aastal.

Riigikogu statistika kohaselt võttis parlament poole aastaga vastu 69 seadust, 13 otsust ja ühe avalduse. Eelmisel aastal kinnitas riigikogu kevadistungitel 38 ja sügisistungjärgul 53 ehk kokku 91 õigusakti.

Riigikogu aseesimees, reformierakondlane Laine Randjärv ütles neljapäeval toimunud pressikonverentsil, et tegelikult on praeguse parlamendikoosseisu töötempo samasugune nagu eelmisel koosseisul. 2007. aastal tööd alustanud riigikogu võttis esimese aastaga vastu 102 ning teise aasta esimeses pooles 82 õigusakti.

Samamoodi nagu eelmistel aastatel oli ka tänavu enamiku vastu võetud õigusaktide algataja valitsus ning riigikogu ise esitas kõigist seadustest ja otsustest vähem kui neljandiku.

Parlamendikomisjonidest langes suurim töökoormus majandus- ja rahanduskomisjonile, kes juhtisid vastavalt 15 ja 14 vastu võetud õigusakti menetlemist. Välis- ja maaelukomisjon olid samas vaid ühe eelnõu juhtivkomisjoniks.

Neljapäeval kevadistungjärgu lõpetanud parlament alustab taas korralisi istungeid 10. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles