Politsei korraldab Rabarocki ajal Järvakandis operatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon.
Politseioperatsioon. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Politsei korraldab nädala lõpus Raplamaal Järvakandis toimuva Rabarocki festivali ajal politseioperatsiooni.

Politseinikud kontrollivad sõidukijuhtide kainust ja lubatud sõidukiirusest kinnipidamist. Politsei palub kõigil liiklejatel reidi mõistvalt suhtuda, kuna see on ohutuse tagamiseks vajalik. Lisaks Rapla politseijaoskonna politseiametnikele on turvalisuse tagamisse kaasatud abijõud teistest üksustest ning ka kohalikud abipolitseinikud, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNSile.

Politsei soovitab Rabarockile minejatel leida festivalipaika jõudes sõiduki parkimiseks sobiv koht. Korraldaja on ette valmistanud parklad, kuhu kõik peaks ära mahtuma. Mujal asulas tuleb jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendid. Valesse kohta pargitud sõidukid teisaldatakse.

Rabarock toimub tähistatud alal ja see, mis on võimalik kontserdi paigas, ei laiene kogu Järvakandi asulale. Politsei ootab festivali külalistelt mõistvat suhtumist. Avaliku korra rikkumine või alkoholi tarvitamine avalikus kohas ei ole lubatud. Korrakaitsjate eesmärk on luua turvaline ja sõbralik keskkond ning eelkõige ennetada õiguserikkumisi. Selleks, et kõik sujuks probleemideta, soovitab Rapla politseijaoskonna juht politseimajor Janno Ruus juba eelnevalt tutvuda Rabarocki kodukorraga, mille on koostanud korraldajad. Kodukorra leiab festivali ametlikult koduleheküljelt.

Politsei tuletab festivalikülastajatele meelde, et austada tuleb teisi inimesi ja alkoholi tarvitades tuleb säilitada eneseväärikus.

«Väljaspool festivali- ning telklaagri ala võib alkoholi tarvitada vaid selleks ettenähtud kohtades, nagu baarid, pubid ja restoranid. Alaealistele on alkoholi ja tubakatoodete omamine ja tarbimine keelatud. Jälgi festivali alal korraldajate poolseid juhiseid, täida politseinike ja turvatöötajate nõudeid. Suhtu iseenda ja teiste varasse heaperemehelikult. Parkimine ja telkimine on korraldatud, kuid valveteenust nende juures ei ole. Arvesta, et kõik iseennast või teisi ohustavad ja korrale mittealluvad festivalikülalised toimetatakse kinnipidamiskohta ja kõrvaldatakse ürituselt lõplikult,» loetles Ruus.

Sõidukijuhtidel tuleb enne sõiduki juhtimist veenduda oma kainuses samuti ei tohi lubada sõidukit juhtima joobes inimest. Politsei teatel peavad 80 kilogrammi kaaluv mees ja 55 kilogrammi kaaluv naine arvestama, et pooleliitrise heleda õlle joomisel kulub kainenemiseks vastavalt 2 ja 3 tundi. Veerand liitri kange alkoholi puhul kulub täielikuks kainenemiseks vastavalt 11 ja 16 tundi.

Rabarocki festival toimub reedel ja laupäeval Raplamaal Järvakandis. Järjekorras juba seitsmendal Rabarockil astub üles 50 artisti üheksast riigist. Peaesinejad on inglise punkansambel The Stranglers ja Ameerika rokkar Andrew W.K .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles