Leedus lõppes Balti pataljoni aasta esimene õppus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Täna lõppes Leedus Rukla sõjaväebaasis selle aasta esimene Balti riikide ühise jalaväepataljoni BALTPAT staabiõppus.

„Nüüdseks aasta koos harjutanud pataljoni staap on võimeline järjest efektiivsemalt
koos töötama, seda näitas ka äsja lõppenud õppus,” ütles Eesti kontingendi vanem ja pataljoni ülema asetäitja major Rain Jano, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Nädala pikkuse õppuse eesmärgiks oli harjutada Balti pataljoni staabi koostööd ja staabiprotseduure. Samuti viidi õppuse raames läbi sideõppus, millest võtsid osa pataljoni allüksuste sidemehed. Kokku osales õppusel 62 kaitseväelast kolmest Balti riigist.

Balti pataljon on kolme Balti riigi ühine panus NATO reageerimisjõudude 14. rotatsiooni (NRF –14) koosseisu 2010. aastal. Pataljoni juhtriigiks on Leedu, kes
paneb välja ligi 50 protsenti 840-mehelisest üksusest.

Eesti panustab pataljoni ühe jalaväekompanii, luurerühma, logistilise toetusüksuse,
sõjaväepolitseiüksuse ja staabiohvitseridega, kokku 178 kaitseväelasega, mis on seni suurim Eesti kaitseväe panus NATO reageerimisjõududesse.

Pataljoni allüksuste kokkuharjutamine korraldatakse 2009. aasta suvel Lätis Adaži polügoonil, mille kestel hinnatakase üksuse lahinguvalmidust NATO ühtse hindamissüsteemi CREVAL alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles