Moskvas peeti kinni mitu opositsiooniaktivisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Venemaa pealinnas Moskvas asuva juurdluskomitee hoone juures toimunud meeleavaldus.
Täna Venemaa pealinnas Moskvas asuva juurdluskomitee hoone juures toimunud meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Venemaa pealinnas Moskvas kogunesid täna juurdluskomitee hoone juurde opositsiooniaktivistid, mitu inimest vahistati, vahendas uudisteagentuuri Interfax korrespondent.

Politsei manitses esmalt meeleavaldajaid laiali minema. Osa neist ei allunud korraldustele ja mõned protestijad toimetati seepeale politseiautodesse, kirjeldas ajakirjanik.

Vasakrinde juhi Sergei Udaltsovi sõnul oli piketi eesmärk avaldada meelt «opositsiooniaktivistide represseerimise» vastu. Tema sõnul võeti vahi alla neli aktivisti.

Juurdluskomitee on viimaste päevadel kuulanud üle teiste seas endise asepeaministri Boriss Nemtsovi, seltskonnategelase Ksenia Sobtšaki ja liberaalist aktivisti Ilja Jašini. Võimud otsisid esmaspäeval läbi ka nende kodud. Ülekuulajate küsimused puudutasid muu hulgas 6. mai meeleavaldust, mis päädis opositsiooni ja politsei vägivaldsete kokkupõrgetega.

Juurdlus jätkub veel seitsme opositsiooniaktivisti suhtes, kelle seas on ka Udaltsov ja blogija Aleksei Navalnõi.

Sestsaadik, kui Vladimir Putin asus mais kolmandat korda presidendiametisse, on ta opositsiooni suhtes karmimaid meetmeid rakendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles