Ligi 10 000 Tallinna last õppis lemmiklooma pidamist

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad on lemmikloomaks võetud ja hiljem hüljatud papagoisid leidnud ka puu otsast.
Loomakaitsjad on lemmikloomaks võetud ja hiljem hüljatud papagoisid leidnud ka puu otsast. Foto: Margus Ansu

Lõppeval õppeaastal kuulas 60 pealinna koolis loenguid lemmikloomade pidamise teemal kokku 9840 last.

Tallinna keskkonnaameti tellimusel külastasid Eestimaa Loomakaitse Liidu ja Nõmme Loodusmaja lektorid 1.-3. klassi õpilasi nii tava- kui erivajadustega, nii eesti kui vene koolides ning pidasid kokku 424 loengut.

Lastele selgitati lemmiklooma võtmisega kaasnevaid kohustusi, nende pidamise reegleid ning loomakaitseseadust. Paljudes tundides said lapsed ka loomi lähemalt uudistada, kuna lektorid võtsid kaasa oma lemmikud.

Kuigi paljudel lastel olid kodus sama liiki loomad, tekitasid koer, kass, tšintšilja, rott, merisiga ja kilpkonn koolikeskkonnas palju elevust. «Laste huvi looduse ja loomade vastu langeb, sest võimalusi loomadega suhtlemiseks jääb järjest vähemaks,» ütles Nõmme Loodusmaja juht Lada Mehikas. Ta lisas, et taolised tunnid aitavad seda tühimikku natukenegi täita.

Lisaks koertele ja kassidele valgustati lastele ka eksootiliste ja vähelevinud lemmikloomade pidamist, kuna aastatega on lemmikloomade sortiment oluliselt laienenud, kuid asjakohast infot nende pidamistingimuste kohta napib, mistõttu tuleb ette ka loomade hülgamist.

Loomakaitsjad on juba kokku puutunud nii prügikasti visatud või veekogudesse lahti lastud kilpkonnade kui puu otsas istuvate papagoidega.

Lastevanemate jaoks said osalejad koju kaasa infovoldiku «Loomasõbra meelespea», mis räägib lisaks loomapidamise põhireeglitele ka erinevate lemmikloomade sobivusest lastega peredesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles