Kohus kuulutas suure juveelivarguse protsessi kinniseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveeliäri vitriin.
Juveeliäri vitriin. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Kohtla-Järvel astusid reedel kohtupinki kaks üle kahe miljoni krooni väärtuses juveelide varguses süüdistatavat meest ja naine, kelle süüasja otsustas kohus arutada kinniste uste taga.


Protsessi kinniseks kuulutamist taotles turvafirma G4S esindaja, põhjendades seda vajadusega kaitsta firma ärisaladusi, ning kohus rahuldas selle taotluse.

Viru maakohtu Kohtla-Järve kohtumaja jätkab 33-aastase Aleksei, 23-aastase Jelena ning 21-aastase Raimondi süüasja arutamist 2. märtsil.

Suurvargus pandi toime mullu 3. juuni öösel Jõhvis Jewe kaubanduskeskuses, kus murdvargad tungisid keskusesse, murdsid lahti kahe juveelipoe uksed ning võtsid lahkudes kaasa üle kahe ja poole miljoni krooni väärtuses kuld- ja hõbeehteid ning käekelli. Sellal kui üks kurjategija tegutses kaubanduskeskuses, hoidsid tema kaasosalised ümbruskonnal silma peal ning olid valmis vajadusel sees tegutsejaid abistama.

Juhtunu uurimisel sai selgeks, et tegemist oli pikalt ette planeeritud ja detailideni läbi mõeldud kuriteoga, millele viitas muu hulgas asjaolu, et juba kuid enne vargust kogusid kurjategijad informatsiooni hoone valveseadmete kohta ning otsisid vahendeid kuriteo toimepanemiseks.

Politsei tuvastas, et varguse sooritas Aleksei ning sellele aitasid kaasa Jelena ja Raimond.

Ühele süüdistatavale jõudis politsei jälile juba mullu 14. juunil. Tema käest said korrakaitsjad kätte ka osa varastatud juveelitooteid. Kuriteole kaasaaidanutele jõuti jälile samuti juunis.

Aleksei sai süüdistuse valdaja tahte vastaselt võõrasse hoonesse ebaseaduslikus tungimises ja isikute grupis ning sissetungimisega sooritatud varguses. Jelena sai süüdistuse füüsilise kaasabi osutamises varguse toimepanemisele ning Raimondit süüdistatakse kaasabi osutamises võõrasse hoonesse sissetungimisele. Lisaks süüdistab prokuratuur meest selle aasta alguses sooritatud varguses, kui ta näppas töökaaslase pangakaardiga kannatanu pangakontolt raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles