Eesti paistab USA inimkaubanduse raportis negatiivselt silma

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid kliente ootamas.
Prostituudid kliente ootamas. Foto: SCANPIX

USA välisministeerium avaldas iga-aastase raporti inimkaubanduse kohta maailmas, milles Eestit nimetatakse riigiks, kus on probleeme nii naiste saatmisega välismaale prostituutideks ning meeste ja naiste saatmisega sunnitöö sarnaste tingimustega töödele, vahendab ERR Uudised.

USA välisministri Hillary Clintoni poolt avaldatud inimkaubanduse raportis öeldakse Eesti kohta, et siit pärit naisi saadetakse prostituutideks üsna mitmetesse Euroopa riikidesse, kuid sunnitakse prostituutidena töötama ka Tallinnas.

Ohusituatsioonis on noored Eesti naised, keda peibutatakse võimalike abielu lubadustega välismaal. Eesti naisi ja mehi saadeti sunnitöölaadsete tingimustega töödele Hispaaniasse, Rootsi, Norrasse ja Soome.

USA välisministeeriumi hinnangul ei ole Eesti seadusandlus veel sel tasemel, et inimkaubandusele täie jõuga vastu astuda, kuid Eesti valitsus teeb selle nimel nähtavaid jõupingutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles