Veidemann: president võidelgu kodanikuühiskonna eest

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimissedel.
Valimissedel. Foto: Peeter Langovits

Endise riigikogu liikme Rein Veidemanni arvates peaks Eesti president Toomas Hendrik Ilves seisma jõuliselt kodanikuühiskonna säilimise eest ning võitlema parteide mõjuvõimu kasvuga.


«President peaks jõuliselt sekkuma, kuna praegu hakkab tekkima nn partokraatia. Ta peaks seisma kodanikuühiskonna eest, ta peaks higi ja pisaratega võitlema kodanikuühiskonna säilimise eest,» rääkis Veidemann Raadio 2 saates «Ülekuulamine», vahendab ERR Uudised.

Teine ülekuulatav, endine õiguskantsler Allar Jõks ütles, et president Ilves võiks kaasa rääkida demokraatia ja ausate valimiste teemadel.

«Me ei saa teadlikku valijat, kui meil ei ole ausaid valimisreegleid,» selgitas Jõks, lisades, et tegelda võiks ka tulevaste valijate harimisega.

Sellega seose tervitas ta presidendi ideed viia prominendid koolidesse tundi andma.

Tema sõnul seisneb probleem selles, kuidas me hääli anname, mitte selles, kes valitseb, ning kui valijaid ei saa ära vahetada, siis valijad saavad süüdlased välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles