Retsept: umbrohupesto

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla koos pojaga.
Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla koos pojaga. Foto: Liis Treimann/Postimees

Restoran Mooni taimetark Kristi Lehtla soovitab algajatel umbrohusööjatel alustada suvel värsketesse salatitesse maltsa, vesiheina, põdrakanepi või naadi lisamisest. Need taimed sobivad ka koos maitserohelisega supilisandiks, eriti püreesuppidesse, kus nende maitsed segunevad.

Neile, aga kel meeldib pesto, võiksid proovida seda teha umbrohust.

• Taimi kokku u 100 g: võrdses koguses hanemaltsa latvu, värskeid pehmeid ja ladvast korjatud põdrakanepi lehti, varesjalgu meenutavaid noori naadilehti, vesiheina
• Paar suuremat küünt küüslauku (sobivad ka värsked küüslaugupealsed)
• 50 g seedripähkleid, maitse järgi päevalilleseemneid või Kreeka pähkleid
• 50 g Parmesani või muud kõvemat sorti laabijuustu
• 150 g oliiviõli (sobib ka linaõli, kui selle maitse meeldib)
• Maitse järgi soola ja pipart

 Vastavalt maitse-eelistustele võib komponente asendada või muuta koguseid. Varakevadel sobib küüslaugu asemel hästi karulauk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles