Rahvaliit: europarlamendi saadik peab ka Eestis nähtav olema

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvaliit on veendunud, et Euroopa Parlamendi saadik peab olema Eestis nähtav ja


kuuldav kodanike kaasaja, informatsiooni ja kontaktide vahendaja ning Eestis Euroopa


Liidu teemadel debati looja ja eestvedaja.

«Soovime, et europarlamendi saadik oleks eelkõige kontaktide ja informatsiooni vahendajaks, tooks teiste Euroopa riikide paremad kogemused ja oskusteabe Eestisse ning viiks Eesti inimeste soovid ja mõtted Brüsselisse, et nendega saaks Euroopa Liidu õigusloomes arvestada,» vahendas Rahvaliidu pressiesindaja erakonna europarlamendi valimisnimekirja esinumbri Anto Liivati sõnu.

Täna Raplamaal toimunud Rahvaliidu maakonnajuhtide ja erakonna juhatuse ühiskonverentsil ütles Rahvaliidu europarlamendi valimiste esinumber Anto Liivat, et Eestis tuleb ümber mõtestada Euroopa Parlamendi saadiku roll.

Rahvaliidu hinnangul peavad saadikud senisest enam suhtlema Eesti inimeste, kodanikuühenduste ning eestkosteorganisatsioonidega.

«Pean kahetsusväärseks, et debatt Euroopa Liidu teemade üle vaibus koheselt pärast eelmiseid Euroopa Parlamendi valimisi ja Eesti inimeste teadlikkus Euroopa Liidust ei ole viie aasta jooksul kuigivõrd paranenud,» sõnas Liivat.

Ta lisas, et loodetavasti kujuneb seekordne eurokampaania sisuliseks aruteluks, mitte sisepoliitiliseks kemplemiseks.

«Oleme esimese erakonnana toonud valimisplatvormi koostamise avalikkuse ette ja soovime ka edaspidi pakkuda inimestele enam võimalusi poliitiliste seisukohtade kujundamisel kaasa rääkida,» märkis Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles