Grill-lihade testi võitis «Roheline ninja»

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka grillija andis lihale hinnangu.
Ka grillija andis lihale hinnangu. Foto: Peeter Langovits

Tarbija24 toimetus võttis juhuvalikuga ette kuus veidi erilisema marinaadiga grill-liha mitmelt tootjalt. Toimetuse töötajad hindasid kõige kõrgemalt Karni «Rohelise ninja» kaelakarbonaadi, palju ei jäänud sellele alla ka Rakvere kirsi-rummi marinaadis grill-liha.


Testis tuli kirjeldada ja hinnata liha maitset, selle struktuuri ja konsistentsi ning seda, kas maitsja ka ise niisugust liha poest ostaks. Toodetele andis hinnanguid kaheksa inimest.

Nagu keskmisele eestlasele omane, sai ka enim punkte kogunud liha pigem kriitilisi kui positiivseid kommentaare. Karni ninja-liha puhul märgiti enamasti, et tolle järelmaitse on võrdlemisi äädikane, ent samas mõnusalt vürtsikas ja krehvtine. Lisaks mainiti, et soola on liiga palju.

«Tugev ürdimaitse, järelmaitse äädikane, esimene emotsioon hästi meeldiv, kutsub juurde tõstma,» kommenteeris üks maitsjatest. Konsistentsi kohta öeldi, et liha on tiba vintske ja kuiv.

Veidi vähem punkte saanud Rakvere kirsi-rummiliha puhul märgiti peamiselt liha magusat maitset. Lisaks oli mainitud liialt ketšupist marinaadi ning kerget vürtsisust. «Meeldiv, aga omapärane» ja «söödav, isegi hea, aga mittemidagiütlev», kommenteerisid kaks maitsjat.

Seda liha peeti ka mõnusalt pehmeks ning mahlaseks. Grillija hinnangul olid Rakvere kirsi-rummiliha tükid täpselt paraja suuruse ning paksusega.

Maksi ja Mooritsa musta sõstra barbeque grill-liha puhul räägiti kõige enam liialt magusast ja isegi imalast maitsest. Samas leiti, et liha on liiga soolane ja ketšupine, tiba ülemaitsestatud, ent samas hea pehme ja mahlane. Küsimuse peale, kas proovijad ise ostaksid seda liha, jagunesid arvamused pooleks.

Punktitabelis neljandaks jäänud Nõo ahjuõuna marinaadis kaelakarbonaadi puhul mainiti samuti natuke magusat, tummist ja mesist maitset. «Meeldiv maitse, natuke mõnusat pekiosa, soola pole liiga palju,» kommenteeris üks maitsjatest.

Liha konsistentsi kohta öeldi enamasti, et see on meeldivalt pehme. Grillmeistri hinnangul olid aga kaks karbis olnud lihatükki liiga erineva suurusega – kui üks neist oli paraja paksusega, siis teine liialt paks ning selle läbiküpsemine võttis palju kauem aega.

Karni grill-liha kirsimaitseline marinaad ei jätnud testijatele kuigi sügavat muljet. Maitse leiti olevast liialt äädikane ning võrdlemisi arusaamatu. Samas polnud see liiga soolane ning oli ka arvamusi, et maitse on päris meeldiv. Pea kõik maitsjad ütlesid, et liha on vintske.

Kõige vähem punkte saanud Vastse-Kuuste mustasõstrašašlõkile heideti ette liialt teravat ja kunstlikku maitset. «Kriuksub hamba all. Tugev küüslaugumaitse. Viskab mingit keemiamaitset ning suu jääb tugevalt õhkama,» kommenteeris üks maitsjaist.

Samuti märgiti paaril juhul, et liha on liiga soolane. Struktuuri kohta leiti, et see on kohati liiga vintske ja tihke, teisalt ka pekine. Grillija hinnangul võinuksid lihatükid olla veidi väiksemad. Ei mustasõstrašašlõkki ega Karni kirsiliha poleks nõus ostma viis testijat kaheksast.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles