Jõks: Tallinna võimuvahetus eeldab erakondadeülest koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks.
Allar Jõks. Foto: Raigo Pajula.

Endise õiguskantsleri Allar Jõksi hinnangul leidub Tallinnas piisavalt valijaid, kes annaksid tuleval aastal toimuvatel kohalikel valimistel hääle võimu vahetumise poolt, ent see eeldab opositsioonierakondade koondumist.

«Olen sõprade-tuttavatega erinevatest erakondadest ja ühendustest rääkinud poliitikast, sealhulgas ka kohalikest valimistest. Kõiki valdab mure, kuidas «talentide» linnast saaks kodanike linn,» kirjeldas Jõks.

«Kui soovida pealinnas olulisi muutusi, siis peaks toimima erakondade ja vabakondade ülene koostöö. Et lepitakse kokku: mis iganes ei juhtu – koalitsioon tehakse ainult neil tingimustel, ainult kindlate partneritega. Koostöö võib, aga ei pea sisaldama ühist linnapeakandidaati.»

Samas lükkas Jõks ümber kuulujutud, nagu võiks ta ise linna eesotsa kandideerida. «Esiteks, selleks et Allar Jõks saaks linnapeaks, peaks ta seda ise tahtma,» ütles ta.

Võimuvahetuse saavutamiseks peavad opositsionäärid oma senised põhimõtted ümber mõtlema.

«Sotsid on igasugused kokkulepped enne valimisi välistanud. Keskerakonnast lahku löönud MTÜ Demokraadid on otsustanud, et nad oma nimekirjaga Tallinnas välja ei lähe. Siis jäävadki IRL, Reformierakond ja muud ühendused, kel vaevalt koalitsiooni loomiseks hääli jagub. Kui aga valimistele läheks kolm erakonda ühise sõnumi ja selgete eesmärkidega, siis võiks midagi muutuda. On piisav hulk valijaid, kelle arvates tuleks eemaldada pealinna palgelt mädapaise,» leidis Jõks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles