Kaitseväe juhataja: ohvitseriks olemise alus on ustavus riigile ja rahvale

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras.
Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras. Foto: mil.ee

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras andis täna hommikul kaitseväe peastaabi ees korraldatud pidulikul rivistusel üle brigaadikindrali õlakud maaväe ülemale, vanemohvitseride auastmetunnused ning kaitseväe teenetemärgid.

«Ohvitseriks olemise aluseks on ustavus riigile, rahvale ja oma valitud kutsele,» ütles kaitseväe juhataja auastmetunnuseid üle andes. Brigaadikindral Terras märkis, et sõna «ohvitser» juured tähistasid algselt valmidust ja võimet aidata.

«Teilt oodatakse palju ning teile seatud nõudmised on kõrged. Ootan teilt lisaks professionaalsusele ja koostöövõimele ausust, ustavust ja avatust,» lisas ta.

Kaitseväe juhataja tänas brigaadikindral Indrek Sirelit eeskujuliku teenistuse eest maaväe ülemana ja rõhutas, et tema asumine NATO Brunssumi väejuhatuse väljaõppeosakonna ülema ametikohale on märk küpsusest ja usaldusest.

«Brigaadikindral Sireli siirdumine kõrgele NATO ametikohale on kõnekas näide meie ohvitseride ettevalmistusest ja kvaliteedist.»

Vabariigi president ülendas maaväe ülema Indrek Sireli brigaadikindraliks eile. Koloneli auastme sai kaitseväe peastaabi personaliosakonna ülem Peeter Läns. 10 ohvitseri said kolonelleitnandi ja kaks mereväelast kaptenleitnandi auastme.

Kolonelleitnandi ja kaptenleitnandi õlakud said teiste seas kätte kuperjanovi pataljoni ülem Maidu Allikas, kaitseväe orkestri dirigent Indrek Toompere ja mereväe staabi operatiivosakonna ülem Jüri Saska.

Majori auastmesse ülendas president kokku 13 kaitseväelast ja kaitseliitlast ning kaptenmajori auastmesse ühe reservväelase.

Kaitseväe juhataja tänas kaitseväe koostööpartnereid ja autasustas teenistuses silma paistnud kaitseväelasi.

Kaitseväe teeneteristi riigikaitseliste teenete eest pälvisid kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste, kapten Andrus Reinstein ja vanemveebel Jaanus Kundla 1. Jalaväebrigaadist, kapten Christian Czosseck Saksamaa Liitvabariigi relvajõududest, Guido Pääsuke kaitseministeeriumist.

Kaitseväe juhataja andis üle ka kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristid kaitseväelastele, ametnikele ja koostööpartneritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles