Eesti otsib Egiptusse aukonsulit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Sharm el-Sheikis
Turistid Sharm el-Sheikis Foto: AP / Scanpix

Egiptuse kolleegi Ahmed Aboul Gheitiga kohtunud välisminister Urmas Paet teatas, et Eestil on plaan seada selles riigis ametisse oma aukonsul.


Paeti sõnul on Egiptus on eestlaste jaoks atraktiivne ning huvipakkuv reisisiht, mida möödunud aastal külastas ligikaudu 60 000 reisijat, teatas välisministeerium. Ta tunnistas, et arvestades reisijate arvu suurust soovitakse leida aukonsulit Sharm el-Sheikhi piirkonda.

Kahe riigi majandussuhetest rääkides leidsid ministrid, et nende elavdamisele aitaks kaasa investeeringute kaitse lepingu allkirjastamine veel sel aastal ning äridelegatsioonide vastastikused visiidid.

«Koostöövõimalusi tuleks otsida ka näiteks infotehnoloogia ja energeetika valdkonnas,» sõnas Paet, kes lisas, et Egiptusega on saavutatud ka põhimõtteline kokkulepe Egiptusest pärit araabia keele professori tööleasumiseks Tallinna Ülikooli.

Paet esitas oma Egiptuse kolleegile ka küllakutse Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles