Savisaar vaidlustas oma kiiruseületamise

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Priit Simson

Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis politseile vastulause talle 6. juunil kiiruseületamise eest koostatud protokollile.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andres Sang kinnitas, et Savisaare esindaja esitas eile vastulause politsei poolt koostatud protokollile.

«Politseipoolse otsuse saab Savisaar kätte kolmkümmend päeva pärast protokolli koostamist ehk 6. juunist alates 30 päeva jooksul,» lisas Sang.

6. juunil kella 9.55 ajal mõõtis Ida-Harju jaoskonna politseipatrull Tallinna-Narva mnt 10,8. kilomeetril Edgar Savisaare juhitud auto kiiruseks 84 +/-3 km/h. Kiirusepiirang oli antud teelõigul seoses teetöödega 50km/h.

Väärteoprotokoll koostati liiklusseaduse § 227 lõige 2 alusel: mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest 21–40 kilomeetrit tunnis. Selle eest võib karistada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.

Linnavalitsuse pressikonverentsil rääkis Savisaar, et kaalub protokolli vaidlustamist.

«Varem ma seda kunagi teinud ei ole. Seekord mul on selleks põhjust, nii et räägime sellest kuu aja pärast edasi,» ütles Savisaar.

Edgar Savisaar ületas teadaolevalt viimati kiirust mullu septembris, kui ta sõitis Tallinna-Narva maanteel lubatust 47 km/h kiiremini. Põhja prefektuur määras Savisaarele kihutamise eest karistuseks trahvi, mille suurus jäi 1000 euro piiresse.

Savisaar ületas kiirust ka 2007. aastal, kui ta peatati Lääne-Virumaal Vihula vallas. Ida prefektuuri Rakvere politseiosakond tegi otsuse, millega määras Savisaarele kiiruseületamise eest 3900 krooni trahvi ja võttis kolmeks kuuks juhiload ära.

1999. aastal ületas Savisaar Tallinnas Peterburi teel lubatud sõidukiirust 27 kilomeetriga tunnis ja sai selle eest 1230 krooni trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles