Läänemere idakaldal kavandatakse ühist koristuspäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania “Teeme ära 2008” raames koristati loodusest tonnide kaupa prügi.
Kampaania “Teeme ära 2008” raames koristati loodusest tonnide kaupa prügi. Foto: Henn Soodla

Baltimaades, Poolas ja Venemaal Peterburis toimub 18. aprillil ulatuslik koristusaktsioon, teatas üks korraldajatest Lätis, Projekta Pedas juht Vita Jaunzeme.

Koristuslaupäevaku patroonideks Leedus, Lätis ja Eestis on Jaunzeme sõnul nende riikide presidendid. «Riigipeade osalus propageerib rohelist elustiili ja keskkonna säästmist,» kinnitas ta.

Mullu mais Eestis toimunud «Teeme ära» kampaania käigus kogusid inimesed üle Eesti kokku umbes 10 000 tonni prügi, mis oli ebaseaduslikult loodusse ladestatud. Mullu septembris toimus ka Lätis suur koristuslaupäevak, mis oli pühendatud Läti 90. juubelile.

Jaunzeme sõnul tekkis nüüd koos mõttekaaslastega teistest riikidest mõte korraldada Baltimaades, Poolas ja Peterburis koristuspäev rahvusvahelise maa päeva eel, mida tähistatakse 22. aprillil. «Üritus on mõeldud kingituseks meie maale ja neile, kes väärtustavad rohelist elustiili,» märkis Jaunzeme.

Koristuspäeva korralajate eesmärk on muuta Läänemere piirkond kõige puhtamaks kohaks maailmas. Sarnaseid aktsioone on kavas korraldada vähemalt kümme aastat järjest, kaasates iga aastaga üha enam inimesi, selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles