Riik kulutab valimistele 36 miljonit krooni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 2004
Europarlamendi valimised 2004 Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Sel aastal toimuvate kahtede valimiste - europarlamendi ja kohalike omavalitsuste valimiste - korraldamiseks kulub riigieelarvest üle 36 miljoni krooni.

Viis aastat tagasi kulus vabariigi valimiskomisjonil Euroopa Parlamendi valimistele üle 24 miljoni krooni, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

2005. aastal andis riik üle kaheksa miljoni krooni kohalike omavalitsuste valimiste korraldamiseks, millele linnad ja vallad lisasid oma eelarvetest umbes 15 miljonit krooni, 2007. aasta riigikogu valimiste organiseerimise kulud olid 26 miljonit krooni.

Erakonnad kulutavad valimiskampaaniate korraldamiseks aga kuni kolm korda rohkem raha, kui riigieelarvest valimiste korraldamiseks kulub.

Valimiskomisjoni kulud lähevad valimiste praktilisele organiseerimisele.

Kõige rohkem - 26,8 miljonit krooni läheb jaoskonna- ja maakonnakomisjonidele ning välisministeeriumile väljaspool Eestit valimiste organiseerimisele, 2,9 miljonit krooni läheb valimiste infosüsteemi, elektroonilise hääletamise süsteemi ja veebilehe haldamiseks.

6,4 miljonit saab vabariigi valimiskomisjon muudeks üleriigilisteks tegevusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles