Noored loovad oma linnavolikogu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM03: ÕPILASED RIIGIKOGUS : TALLINN, EESTI, 22NOV02-
Õpilased Riigikogus. 
lt/ Foto LIIS TREIMANN POSTIMEES
TLNPM03: ÕPILASED RIIGIKOGUS : TALLINN, EESTI, 22NOV02- Õpilased Riigikogus. lt/ Foto LIIS TREIMANN POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/EMF

Alla 26-aastastel noortel on võimalik kuni 3. märtsini kandideerida Tallinnas loodavasse noortevolikogusse ehk linnaparlamenti.


Noortevolikogu eesmärk on kaitsta eakaaslaste huve, tutvustada noortele demokraatia põhimõtteid, julgustada nende kodanikualgatust, kaasata noori linnaelu kujundamisse ja aidata korraldada linna noorsootööd, kirjutas Pealinn.

«Ootame kõiki aktiivseid noori, kes soovivad ennast teostada. Kui noorel on sõnum, mida teistega jagada, ja mõtteid selle kohta, mida võiks linnas teha ja muuta, siis on Tallinna noortevolikogu talle just õige koht. Noortevolikogu annab hea kogemuse neile, kes soovivad tulevikus poliitikaga tegelda,» ütles Tallinna noortevolikogu projektijuht Kerda Spitz.

Volikogu hakkab arutama Tallinna eelnõusid ning lisama neile noorte soovitusi ja arvamusi. Noortevolikogu tuleb linnavolikogu ruumides kokku kord kuus, vajadusel ka tihedamini. Noortevolikogusse hakkab kuuluma 21 liiget - seitse nii õpilaste kui ka üliõpilaste seast ja seitse noorteühendustest.

Noortevolikogusse võivad kandideerida kõik kuni 26-aastased noored, kelle elukohaks on Tallinn, samuti noored, kes õpivad mõnes Tallinna üld- või kõrgkoolis või kes kuuluvad mõnda Tallinnas tegutsevasse noorteühendusse. «Iga ühendus, kool ja ülikool võib saata volikogusse liikmeid valima oma vabalt valitud esindaja, ent valimistel võivad osaleda ka üksiküritajad,» selgitas Spitz.

Noortevolikogusse kandideerimise soovist saavad üliõpilased teada anda telefonil 534 39913, õpilased telefonil 519 77549, ülejäänud noored telefonil 523 6850.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles