TV3: Nõo kooli õpilased ei taha remonditavas koolis käia

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondis Nõo reaalgümnaasium
Remondis Nõo reaalgümnaasium Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Nõo reaalgümnaasiumi remondi tõttu on nii mõnigi põhikooli edukalt lõpetanud õpilane loobunud plaanist esialgu selles nimekas koolis haridusteed jätkata.

Remonditööd Nõo koolis algasid vahetult enne jaanipäeva. Uuel õppeaastal jätkub õppetöö viiel erineval pinnal ja tunniplaan tuleb koostada arvestusega, et see ei segaks pindade rentnike õppetööd, vahendavad TV3 «Seitsmesed uudised».

Ehkki koolimaja on Riigi Kinnisvara AS bilansis, tuli asenduspinnad leida koolidirektoril. Gümnaasiumi direktor Jaanus Järveoja arvas, et tunniplaani kokkupanek hakkab õppealajuhatajale olema tõsine ristsõnaülesanne. «Ruumid ei vabane mitte meie soovi järgi, vaid nii, nagu kõrgkoolidel vabu hetki jääb. Sellepärast on suur mure, kuidas õpilased järmgisel aastal hakkama saavad,» sõnas ta.

Nõo reaalgümnaasium on eriline ka sellepärast, et peaaegu kogu koolipere peatub internaadis, järgmisel aastal Tartu tervishoiukõrgkoolis.

Remont on pannud aga paljusid kooli vahetama. «Täna juba tunnistused saabuvad, kümmekond tunnistust on kohal,» ütles Järveoja. «Aga nii mõnegi õpilasega vesteldes, kellel igati tublid tulemused, andis ta teada, et meile ei tule. Oli neid, kes ütlesid, et seetõttu, et ei riski segadusega kaasa minna.»

Remont peaks lõppema järgmisel suvel, et 2013. aasta 1. septembril saaks seal õppetööga alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles